joukoakoskinen

Don Quijote -ilmiö

Ennen kaikki oli paremmin, ruisleipäkin oli rukiisempaa. Joskus katovuonna ehkä pantiin sekaan puolet petäjäistä. Nyt kokojyvä ruisleivässä ne kokojyvät on vehnää tai jotain muuta halpaa kamaa. Perunaa ei sentään lisätä kokonaisena vaan pieninä kokkareina.

 

Vastustaminen on vajonnut samanlaiseen alennustilaan. Koko energia kuluu väistämättömän vastustamiseen. Toteuttamiskelpoisiin hankkeisiin ei voimia enää riitäkään. Don Quijote -vaihde on hirttänyt kiinni. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän optimisti kuva
Juhani Niinipuu

Auvoisina aikoina maailmassa oli järkeä ja elämä pyöri aitojen asioiden äärellä. Terveyskeskuksissa ei ollut jonoja ja mobilat oli reseptillä. Kahvi ja munkki maksoi pari markkaa, kun pistäydyttiin Essolla pelaamassa oikeaa pajatsoa. Ei tiedetty tai kärsitty mistään globalisaatiosta ja ilmastonmuutoksesta. Asiat oli mallillaan.

Nostalgia on kyllä jännä asia ja sitä hyödynnetään myös politiikassa. Pahimmillaan se on lähinnä jatkuvaa muutosvastarintaa ja tulevaisuuden pelkoa. Silloin kun kaikki muutokset saa aikaan äläkän, junan jarrumiehillä on hirttänyt kiinni. Tällaisille matkustajille ei ole tilaa junassa, jonka tehtävä on viedä matkustajat aina uuteen määränpäähän.

Valitusvirret täyttävät myös Puheenvuoron, kun taas rakentavia ja oivaltavia blogeja on vähän.

Toimituksen poiminnat