joukoakoskinen

Käypähoitosuositus vs kaamea todellisuus

  • Kuva jk - mallin luvalla
    Kuva jk - mallin luvalla

Kesästä alkaen olen nyt käynyt tapaamassa vanhaa ystävää kroonikkolaitoksessa.  Aluksi piti hieroa käsivarsia, jalkateriä ja pohkeita kun veri ei juuri kiertänyt vaan iho oli kylmä ja kasvot kalmankalpeat.


Hän virkistyi silminnähden - lähimmät hoitajatkin panivat sen merkille.  Nyt  24p syyskuuta klo 14 pyörätuolissa pirteänä - syötin kakkua ja kahvia kunnes paikalle ilmaantui hänen tyttärensä. Mummo kärrätään sänkyyn heti ja minut kutsutaan laitoksen johdon puhutteluun. Paikalla myös tämä tytär - edunvalvojan ominaisuudessa, hän on juuri palannut toiselta pitkältä maailmanmatkaltaan tänä vuonna. Ilmeni että sain käydä mummon luona vain senvuoksi kun hän EI ollut paikalla etujaan valvomassa. Nyt hän haluaa kieltää tapaamiset ja laitoksen johto on petattu (rahalla?)  kieltämään vierailut. Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jouko Koskinen

Ylilääkäri rajoitti tapaamiset YHTEEN kertaan kuukaudessa. Kuukauden 24 päivä. Kävin lokakuussa - mutta ei se ollut mikään tapaaminen. Kaksi synkkäilmeistä hoitsua istuivat vastapäätä kahvihuoneessa tuijottaen meitä ilmeettömästi. Mieshoitajan virnistellessä kämmeneensä hiukan kauempana.

Nyt 24.11 Lilja oli pyörätuolissa jäykästi eteensä tuijottaen. 'kukas sä oot - en mä tunne' - selvästi poikkeavan lääkityksen seurauksena. Hoitsut olivat saaneet uudet ohjeet: Minua kohtaan esitetään erittäin ystävällistä naamaa. Kaikkein törkein kiukutteilja oli näkymättömissä. Mieshoitsu virnuili kuten aina - mustasukkainen?

Pitkälle edennyt parkinsonismi ei ole parannettavissa. Voidaan vain tehdä viimeiset päivät - parhaimmillaan kuukaudet - siedettävämmiksi.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Tulee mieleen ne vanhat kummelisketsit "perintöä odotellessa".

Ehka vaarana on, etta "L":n elama ei lopukaan ennalta suunnitellussa ajassa, vaan se ämmänperhana eleleekin vielä vuosia.

No, en sano kylla juuta tai jaata. Mielipide muodostuisi lähinna yhden nakokulman mukaan.

Toisaalla taalla Puheenvuorossa joku Olzen ( tjsp ) herjaa Ylojarven lastensuojeluviranomaisia, lahinna kai siksi etta juuri hanen perheensa on joutunut kyseisen kunnan/kaupungin lastensuojeluviranomaisten toimenpiteiden kohteeksi.

EDIT:

Ei herjaa enaa, Olzenin vuodatukset ovat nahtavasti saaneet lahtopassit Puheenvuorosta.

Jouko Koskinen

Niinpä - tosielämä on 'vähän'rankempaa kuin kummeliketsit - Kotikatu tai Salatut elämät konsanaan.

Realismi ei myy: http://parkkis.ning.com/

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Voi harmi paikka :( Siis sinäkin Jouko olet juuri kokenut samoja, kuin minä melkein.
Tämä maailma on saastunut henkisesti ja materiaalisesti...

Jouko Koskinen

Espanjan parlamentti myönsi ihmisoikeudet apinoille jo vuonna 2008!
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12883396403...

Koskas Vihersuomi myöntää ne ihmisille?

Toimituksen poiminnat