joukoakoskinen

Parempaa paperia

  • Kuva Griffin
    Kuva Griffin

Nettilehden vahvuus on siinä  kun sen fontin voi suurentaa näytöllä mieleisekseen. Paperilehdellä lienee vielä matkaa nettilehden hiilijalanjäljelle vaikka kehitystä onkin tapahtunut. Onneksi sitä johtavat suomalaiset:


UPMn Griffin -lehti painettu EUn ympäristömerkin saaneelle FI/11/1 paperille. Paperi Hymy tuntuu ja näyttää laadukkaalle. Toki myös painotyö on huippuluokkaa, leipäteksti vaan on häiritsevän pientä. Minä nyt vielä näen ilman laseja kohtuullisessa valossa noin vaaksan päästä hyvin. Mutta mitenkähän nuoret  jotka ovat tuijotaneet valheellista 3D - pelimaisemaa koko pienen ikänsä. 

""

The Economist -lehden käyttämän paperin ympäristöjalanjälki on muuttunut suuresti kahdessakymmenessä vuodessa Rion ensimmäisen ympäristökokouksen jälkeen. UPM päätti tarkastella paperintuotantoa tänä ajanjaksona.

 - - - - - - -

The Economist -lehti, kansainvälisesti arvostettu uutis- ja talousjulkaisu, on viimeisten kahdenkymmenen vuoden ajan painettu lähes yksinomaan UPM:n paperille, joten UPM:n Environmental Market Supportin johtaja John Sanderson ehdotti lehden käyttämistä esimerkkinä.

 - - - - -

Vaikuttavia tuloksia

Tiedot osoittivat, että tässä tapauksessa hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet 90 prosenttia, vettä käytetään noin 35 prosenttia vähemmän ja kaatopaikkajätteen määrä on vähentynyt 90 prosenttia.

""

http://thegriffin.upm-kymmene.com/fi/t%C3%A4ss%C3%A4-numerossa-3/2012/co...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Jouko Koskinen

Vaikuttavia prosenttilukemia kyllä. Vertailukelpoiset lähtöarvot tosin puuttuvat. Suunta on sama myös kilpailijoilla.

Jouko Koskinen

No ei siinä mitään epäselvää pitäisi olla.
" demonisointiin, harhakuvitelmiin, synteettisen teollisuuden etuihin, uskovaisuuteen ja arpaan" perustuu likimain kaikki; Suvikset, Mamuilu, Mäkihyppy, Hiihtomitalit, Vihertely, Kivet, Kurpitsat, Jauhelihapitsat, Persuilu, Kokoomuksen ryhmäkuri, Energiapolitiikka, Tuulivoima, Vakuudet, Vienti, Velat, Vasemmisto ja muut Vajakit, Talvivaara, Turkistarhat, Siat ja muut Lemmikit . . .

Kun Katainen / jUrpilainen pian joutuu päättämään että Aurinko nousee lännestä niin koko lammaslauma määkäisee "ihmeellistä - fantastista - loistavaa, miksei kukaan ole ennemmin huomannut."

Jouko Koskinen

Maan suurin päivälehti toteuttaa parhaan ideansa.
Ostaa paperin Väjältä. Useammassakin aamukahvipöydässä
aivastellaan ja niiskutetaan lehdestä lentävän pölyn
vuoksi.

Ympäristö- ja terveysministerit laittaisvat lehdille
uhkasakot tilanteen korjaamiseksi jos suomalainen
paperi olisi yhtä haisevaa.

Toimituksen poiminnat