joukoakoskinen

Rajavartiolaitos myy aluksiaan

  • Sopivia Välimerelle
    Sopivia Välimerelle
  • Ei se ikuinen kesä tulutkaan?
    Ei se ikuinen kesä tulutkaan?

 

YLEnantamien uutisten mukaan rajavartiolaitos myy aluksiaan. Syynä sopimattomuus jäissä liikkumiseen. Aluksia tilatessa uskottiin rannikkovesien pysyvään kesäkeliin kasvishuoneilmiön seurauksena – tilattiin laivat Italiasta halavalla.

 

 

 

 

 

 

Siellä ne teetettiin siirtotyövoimalla puolalaisesta teräksestä. Nyt onkin jääkausi tulossa ja laivat ruostuneet. Myyntiä on yritetty vuosia mutta ostajaa ei ole ilmaantunut. Olisiko syytä peruuttaa miinanraivaajien tilaus – jään alta miinat on raivattava sukellusraivaajalla.

 

Myös hesarissa: 

 http://yle.fi/uutiset/myytavana_rajavartiolaitoksen_partioalus/6468627

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Jukka Neva

Ensin ostettiin Siemensiä halvemmalla Pendolino Fiatilta ja nyt sitten muita välimerellisiä vehkeitä vesien Pendolinoksi.

Me emme voi tehdä muuta kuin tyhmyyksiä siksi, että kasvihuoneilmiö on virallinen oppi. Se vaikuttaa aivan kaikkeen. Yhdelläkään viranomaisella ei ole oikeutta poiketa virallisesta ilmastouskosta.

Pertti Ilonen

Kannattaisiko sittenkin se suomalainen laivaosaaminen pitää Suomessa?

Ehkä kuitenkin kannattaa. Suomalainen osaaminen on huippuluokkaa monella alalla.

Vetäähän ne Italiassakin kotiinpäin. Osataan me Suomessakin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Rauman telakalla on osaamista myös Rajavartiolaitoksen terpeisiin!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kelpo huomautus asiasta joka on jo vanhentunut. Tässä on hyvä näyttö hallitusten jatkumosta, jossa tyhmyys tiivistyy ahneuden kasvaessa.

Virkamiesten ja kumileimasinpoliitikkojen käsiin ei saisi asioita antaa, mutta minkäs teet kun olemme demokratiassa, jossa ylintä valtaa käyttää virkamiesjohtoinen hallitus, eikä kansa.

Pertti Ilonen

OFF-TOPIC
Ehkä on hyvä, että vielä ei nettiäänestykseen mentäisi. Ehkä tätä keskusteluakin on meidän kaikkien hyvä harjoitella vaikka alkuun.

Jukka Neva

Jotenkin uskon, että meidän on perustettava Venäjän kanssa terveellä NATO-asenteella arktinen laivanrakennusteollisuus. Tämä markkinatalousmalli ei synnytä kuin tyhmyyksiä.

Ensin vain hyvämaksaisia poliitikkoja ryyppäämään ja saunomaan välit kuntoon ja sitten satoja miljoonia perään, mutta ei Siperiaan niin kuin Henrik Lilius, joka antoi 3 780 000 000 euroa Siperian kunnostamiseen 120 vuoden takaisimaksuajalla.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jois koillisväylä oikeasti aukeaa, niin...pitäisikö jo suunnitella sopivia konttialuksia? Frankensteinin hirviö tosin upposi jonnekin koilisväylän varrelle, joten joka aluksella on syytä olla mukana Saatanan palvojien pappi.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Taas haisee populistisuus vahvasti blogissa...jääominaisuudet on vain yksi syy aluksista luopumiseen
http://yle.fi/uutiset/vartioalukset_myynnissa_-_vu... .

Ja entäs tämä? http://www2.hs.fi/tuoreet/juttu.asp?id=20030512OL26 .

Jouko Koskinen

Just nii - myöhässähän tässä oon minnäi. Vaika olen muka niin välkky ideanikkari. Kiitos vinkistä. Se on tuo laiskuus hyvä lahja - pitää vaan osata oikein käyttää.

Miinanraivaus jään alta onkin temppu nro 11. Kahden miehen pienoissukellusvene voisi tarvittaessa myös viedä miinoja vihulaisen väylille jään alla.

Se voisi olla miehittämätön kuten lennokit:
http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/lasereil...

Populistit ovat aina ja pysyvästi pari kierrosta jäljessä joka asiassa. Päivitetään museohornetteja miljoonilla kun pitäisi suunnata lennokkeihin, laseraseeseen ja kybersodankäyntiin.

Laivaväylät olisi helppo kartoittaa pohjanmuodoiltaan niin että miinanraivaus voidaan tehdä jään alla ilman miehitystä. Hankalimpiin paikkoihin voi sulan aikana pudotella elektronisia poijuja jotka aktivoidaan raivajasta tarvittaessa.

Janne Suominen

Josko blogisti tarkistaisi nyt edes perusasiat vahvan mutuilun sijaan. Myynnissä olevat vartiolaivat on rakennettu ihan täällä kotimaassa eli Uudessakaupungissa.

Jouko Koskinen

Juu - se oli tahalline provo - muuten ei täällä kukaan muukaan mitään juuri tarkistele.

Sinunkin pitäisi hoksata että pääpointti on Vihervaltion mutuilu ilmaston nopeasta lämpenenemisestä. Ne kun oli tarkoitettu juuri 2-kuvan alueelle.
1-kuva on Turusta mutta laivat oli tarkoitettu Pohjanlahdelle kotisatamana Vaasa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/VL_Tiira

Tarkistappas nyt sekin. Eikä ne ole puhkiruostuneita vaan käyttöikänsä alussa. Välimeren olosuhteissa.

No tietenkin tämä on pisara meressä viherhömpän kuluissa.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Mitäköhän nyt sekoilet?? Koitat paikkailla epäonnistunutta blogia pomppimalla syvemälle suohon?? Jäissä liikuskelee yllättävän vähän huviveneitä joita pitäisi paimentaa ja oletkos kuullut koskaan Schengen-alueesta?

Jouko Koskinen Vastaus kommenttiin #12

Itse puhut itsesi pussiin kyllä nyt pahan kerran - koko Vaasaan ajateltu VL - tukikohta näillä myytävillä kanooteilla oli kuolleena syntynyt äpärä. Seisovat satamassa miehitettyinä juuri pahimman ajan koneet lämpiminä jottei jäiden liike murjo rikki koko potskeja. (ihan kiva sinänsä lol!)

Vartiointi on sivuseikka - todellinen tarve on JÄÄOLOSUHTEISIIN sopivasta pelastustoimesta ja öljyntorjunnasta. Sekä Meriturvallisuudesta myös jääkauden aikana.

http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=144589
"Rajavartiolaitoksen Tursas on Länsi-Suomen merivartioston käytössä ja sitä käytetään merivartiointiin ja -pelastukseen sekä merellisten ympäristövahinkojen torjuntaan. Peruskorjauksen suoritti Uudenkaupungin Työvene Oy". Tukikohtana Vaasa.

Suomen öljyntorjuntakapasiteettia tullaan lisäämään lähivuosina merkittävästi. Tursaan lisäksi . . . lyö kaksi populistia yhdellä laivalla.

Rajavartiolaitos toteuttaa mittavat supistustoimet:
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/441155/Rajavartio...

Jouko Koskinen

Eikös muuten Raumalta ollut tarkoitus tilata jäävahvistetu alus RVL'lle.

Marcello Magaronji tekee tietenkin halvemman tarjouksen joka on pakko
hyväksyä. EU-direttiivi kun velvoittaa hyväksymään halvimman tarjouksen.

Jos taas suomalainen tekisi halvan tarjouksen niin diirektivi pakottaa hylkäämään sen.
Eihän se voi olla kelvollinen kun se on niin halpa.

Sitäpaitsi telakan tukeminen verovaroilla on ehdottomasti laitonta. Suomessa(!).
Italiassa homma hoituu taseita muokkaamalla.

Toimituksen poiminnat