joukoakoskinen

Asuntopula

Asumisen hinta hirvittää.

 

Santiagossa on paha asuntopula eikä pienipalkkaisilla ole varaa kunnon asuntoon eikä ykstyiskoulujen lukukausimaksuihin. Kertoo meidän kaikkien oma YLE. Yle -uutiset  ti 19.2 20.30 - illan pääuutisena.

 


Todella hyvä huomio - sitä varten meidän rahoillamme on siis lähetetty toimittaja ja kuvaaja Chiileen. Olisihan tässä lähempanäkin ehkä ollut asunnottomia.Tai ei oikeastaan - näillä leveysasteilla asunnottomat jäätyvät ja asunnon tarve siinä samalla tulee siltä osin hyvin hoidetuksi. 
Leipäjonossa tänään yli tuhat nälkäistä.  Eläke on mennyt vuokraan. Tai voihan ne ruokarhat joidenkin osalta mennä muihin lämmikkeisiin. 
 Asumisen hinnan suuri tekijä on kuulemma tonttipula ja siitä johtuva rakennusmaan korkea hinta.

 No hyvä - rakennetaanpa kaupunkgin ainoa lentokenttä täyteen nättejä pienkerrostaloja.  Siellä kun kuin valmiiksi kahvila virolaisille siitotyöläisille - eipä ainakaan korkeat palkat nosta nelöhintoja.  Siellä pitäisi olla myös pätkä asfalttitietä mutta se on nyt merisen hangen peitossa.
Kenttiä kyllä löytyi - kahvila oli ABC -huoltamolla aivan lähellä paikkaa jossa oli lentokentänomaista maisemaa.  Lunta vaan oli niin paksulti etten ilman lapiota voinut varmistua mikä näistä kentistä on varustettu asfalttilla - eli on se poliitikkotyttösten kirsikkapelto.Että mikähän näistä on sitä  oikeaa ja parasta tulevan uuden lähiön aluetta  joka ratkaisee tonttihinnan ja asuntopulan ongelmat seuraaviksi vuosikymmeniksi - meiluusti vaikka   vuosisadoiksi.Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jouko Koskinen

Kuvat eivät latautuneet. No - ei niissä ollut mitään kummallista. Laamannintieltä Vantaanjoelta lounaaseen valkeata lumikenttää silmänkantamattomiin.
https://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&...

Jukka Kaulanen

Ja kaiken huipuksi nämä virolaiset vierastyöläiset asuvat 10- 20 henkeä kaksiossa tai kolmiossa. Rakentajassa kerrottiin tapauksesta, jossa 18 virolaista maalaria oli asunut kolmiossa.

Helsingissä työssä käyvänä kirvesmiehenä tiedä suomalaisten rakentajien katoavan pian kokonaan , meidän viimeisten keski- ikä on varmaa jo reilusti yli 50 v. Ulkomaalaisten osuus on jo 50- 100%, työmaasta riippuen.

Talvinen Suomi on suomalaiselle asunnottomalle jonkinlainen jäätynyt Somalia. Mutta eihän se herrasväkeä kiinnosta.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja vaikka rakennetaan Malmin lentokenttä täyteen asuntoja niin vähintään yhtäkalliita ne on kuin muutkin kämpät Helsingissä.
Ei se halpojen asuntojen puutetta poista...

Jouko Koskinen

Kyllä ne tyttöset sen tietää - sillä voi irtonaista kateusmomenttia hyödyntää vaarattomasti - astumatta samalla isonrahan varpaille.

Jouko Koskinen

tp. hesarin mukaan Espoo on kallein rakennuspaikka.
OK-talon keskihinta siellä 450 000 €.

Vantaallakin hinta nousi 2008 - 2012 261 000 eurosta
300 000 euroon. Lentokentälle syntyy työpaikkoja
mikä lisää kysyntää.

Toimituksen poiminnat