joukoakoskinen

Pekkarointia

Pekkarinen on vienyt vahingossa risupakettiensa pakettikortit pizzamainosten mukana paperinkeräykseen ja palannut vanhaan tuttuun venäläiseen ydinvoimaan. Oli muistaakseni  HEKEN kokouksessa vaalikiertueella puhuessaan innostavasti edullisen ja toimitusvarman sähkön välttämättömyydestä hv-vointivaltion säilyttämiselle.  

 

 

Silloin jo epällimme että hinta ja risupakettien toimitus(epä)varmuus ovat hv-vointivaltion kannalta tuhoisia. Kuten nyt voidaankin  todeta lyhyen risupakettihistorian tylysti osoittavan.Vihreidenkin - Soininvaara etunenässä - lulisi nyt suojelevan pusikoita vaikka punarinnan ja leppäkertun turvallisena pesäpaikkana.

 

 

Suomessahan ei olisi ainuttakaan ydinvoimalaa ilman Satu Hassia -Teiniliitto- joka puhui Kekkosen ympäri, venäläinen tai ei mitään. Kaikesta varsin aiheellisesta epäilyttävästä huolimatta Loviisa painevesireaktori  on osoittautunut  tyyppinä onnistuneeksi, kiehutusreaktoreita ei juuri enää rakenneta.

 

 

Loviisan onnistumiseen vaikuttavat päätekijät olivat kunnossa. Toimittajataholla haluttiin näyttää parasta osaamista ja suomalaisella puolella oltiin riittävän epäluuloisia. Varsinaista huijausta yritti vain saksalainen Siemens. Mutta niinhän se tekee aina, vrt. hesan metro ja OL3.

 

 

Kummpikin puoli on senjälkeen ollut kovassa koulussa, jos jotain on myös opittu, voisi yhteistyön jatko taas kerran olla pelastamassa hv-vointivaltion perustaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jouko Koskinen

No tietysti juuri uutisissa (TV I) Pekkarinen esittää venäläisiin vaihtamisen vaativan uuden luvan. Se tietää vasuriterrorin valitusrumbaa ja rakentamaan päästään aikaisintaan 10 vuoden kuluttua.

Jouko Koskinen

Kilpailuttamisdirektiivin mukaan voimala on pakko tilata venäläisiltä.

Wiki:

"Venäjän atomienergiaministeriö on kiirehtinyt VVER-1500:n kehittämistä tammikuussa 2004, koska kymmenen vuoden aikana vanhoja reaktoreita joudutaan sulkemaan ja sähköntuotanto saattaa vähentyä tämän vuoksi 30 000 MW.

Vientimahdollisuuksien uskotaan aukeavan myös Kiinaan.
Yhden VVER-1500:n rakentamisen arvellaan kustantavan noin 44 miljardia ruplaa, mikä on vain viidesosan VVER-1000-reaktorin rakennuskustannuksia enemmän."

Neljäsosa OL3 hinnasta?

Toimituksen poiminnat