Pah on pahempaa kuin tiedämmekään

Barbara Block Stanfordista on tutkint Deepwater Horizont -turman seurauksia merieläimille. Tonnikalakannat ovat romahtaneet, syynä sydämen toimintahäiriöt.

Tiede -lehti kertoo sydämen toiminnasta lisää.  http://www.tiede.fi/  

” Ratkaisevassa asemassa ovat kalsiumionit, jotka vastaavat sydämen supistumisesta, ja kaliumionit jotka huolehtivat sykkeen rytmistä. Pah-yhdisteet torpedoivat kumpaakin viestinviejää estämällä niiden ionikanavien avautumisen. Block’in mukaan  havainto selittää myös delfiinien, valaiden ja kilpikonnien kärsimykset sillä kaikkien selkärankaisten sydän toimii samoin mekanismein.”

Hän otaksuu että ihmisenkin sydänoireet ovat osaksi PAH -yhdisteiden aiheuttamia.

Itsenikin luen vielä johonkin selkärankaisten alalohkkon vaikka teksteistäni voisi päätellä muutakin. Oli miten oli –  sähköiseen rytminpalautukseen mennessä on aina tarkastettu veren kaliumpitoisuus, rytminpalautus ei onnistu kaliuminpuutteessa. PAH-pitoisuuksia ei ole tutkittu mutta ne lienevät koholla kaikilla suomalaisilla koska eteisvärinästä on hoitsujen mukaan tullut oikea kansantauti.

Säätiedotuksia seuratessa yleensä etelänpuolen tuulilla annetaan ilmansaastevaroitus tänne etelärannikolle.  Ei koskaan pohjoistuulella. Oliskohan ne nuo GP – Merkel – Siemens -tuulimyllyt syynä PAH -kuolemiin Suomessa?

joukoakoskinen
Helsinki

Keksijä - ideanikkari - rakentelija .

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu