joukoakoskinen

Varavoimaa - sähköä ja lämpöä jokaiselle kaikkina päivinä

  • Jokakodin energia
    Jokakodin energia
  • Ulkopuolinen palaminen - ei nokea eikä tervaa männänrenkaissa.  Sama helium ja syntettinen voiteluaine  toimii  vuosikymmeniä.
    Ulkopuolinen palaminen - ei nokea eikä tervaa männänrenkaissa. Sama helium ja syntettinen voiteluaine toimii vuosikymmeniä.

Hinnankorotukset ja tuulisähkön epäluotettavuus on avannut markkinaraon mikro CHP laitteiden valmistajille . 

 

VTT yhdessä Jyväskylän Yliopiston kanssa  on Mikko Lommin  nimissä tehnyt  tärkeää perusteoreettista työtä Stirling-perustaisen mikro-CHP-laitteiston prosessilaskentaa ja lämmönvaihtimien  polttoprosessinoptimoinnista.

 

Tunnetttu moottorivalmistaja Solo on lähtenyt mukaan

kilpaan jenkkien kanssa V-rakenteisella moottorillaan.

Rakenne huomattavan yksinkertainen ja kevyt teholuokassaan.

Kierrosnopeus antaa suoraan 50 tai 60 Hz kolmivaihevirtaa

huokealla epätahtigeneraattorilla.

 

Moottorin tyyppi:  V 2-sylinterinen, alfa-syklinen -sylinterin halkaisija  68  mm  Iskunpituus  44  mmSylinteritilavuus:  160,3cmKierrosnopeus      1500 rpm  Suurin sähköteho 9 kW Suurin keskimääräinen syklipaine:   130 bar -  Suurin keskimääräinen syklilämpötila:   650 ºC  

Suurin lämmönsiirtoteho saadaan käytännössä, kun  polttoaineen, pellettien, palamislämpötila on juuri palamisessa syntyvän tuhkan  pehmenemislämpötilan (1280 ºC) rajalla kuitenkaan sitä ylittämättä. Savukaasun  kierrätyksellä suurennetaan palamiskaasun massavirtaa kuuman kaasun lämpösisällön  kasvattamiseksi sekä säädetään edellä mainittua palamisen adiabaattista lämpötilaa.  Kierrättämällä enemmän savukaasua takaisin tulipesään, palamislämpötila laskee kiertosavukaasun absorboidessa lämpöä tulipesässä.

 

 

 https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/8176/URN_NBN_fi_jyu-2007202.pdf?

 

Kaaviokuvasta puuttuu koti- paperijätteen syöttölaite.

Siihen tarvitaan mikrokokoinen kuulamyylly - samanlainen jättikokoinen on kaikissa uusissa hiilivoimaloissa.

Lisäksi - jos halutaan kuumanpään lämmönvaihtimen pysyvän puhtaana, on poltossa käytetävä ilmaylijäämää +2 - mikä lisää poistokaasun lämpövolyymia ja heikentää hyötysuhdetta kohtuuttomasti.  

Korjattavissa kaasunpesurilla jolloin voitkin asentaa sen hesan Kalliossa parvekkeellesi  - jätemyllyn ääni ei häiritse kun se on  ~100Khz.

Yli 60% kokonaisenergiasta on tosin lämpöä joka helteellä on puhallettava taivaalle mutta silti sähkö kilpailee hinnassa ja luotettavuudessa tuuli- aurinko- pellettisähkön kanssa hyvin.

Onhan polttoaine ilmaista ja kannetaan paikalle ilmaiseksi kun otat luukulta pois sen typerän lapun 'ei mainoksia' !Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jouko Koskinen

Pienimmät: http://www.dgs.de/uploads/media/04_Henri_Giesses_E...

Hinnat 20000 2,5 kW alkaen. Ja halpenee. . .

Niin - meikun pitää suunnitella ja rakentaa se proto - vasaramyllysovitus ja moottorin lämmönvaihtimen automaattinen puhdistus.

Harmi että se Heken protopaja tapettiin.

Jouko Koskinen

Paperin polttaminen tuottaa tuhkaa joka likaa moottorin kuumanpään lämmönvaihtimen. Itelläni on hiukan kokemusta puhdistussysteemistä joka on helposti automatisoitavissa.

Polttoaineen kaasutus on tietenkin varma nakki - antaa myös pyroteknisiä etuja. Kaasutukseen pitää keksiä - löytää - joku oikopolku ....

Tuossa tiedoston loppupuolella kustannuksista / hinnoista euroinakin:
http://www.dgs.de/uploads/media/04_Henri_Giesses_E...

Jouko Koskinen

Korjaus: Tekstissä virhellisesti "kuulamylly" po. vasaramylly. Se on helposti sovitettavissa jatkuvatoimiseksi yksinkertaisella syöttölaitteella. Tämä mahdollistaa katkokäytön termostaattiohjauksella kun sytytys tapahtuu sähköisesti pienen nestekaasu -apuliekin avulla.

Syötön määrää on helppo ohjata kuumanpään vaatimissa rajoissa, 800 - 1100 astetta c.

Vasaramylly Wiki jpg - kuva:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Hammerm%C3%B...

Juhani Putkinen

On hyvä, että pyritään keksimään uusia energiantuotantomuotoja.

Minun mielestäni kuitenkin valtiovallan tehtävänä on huolehtia, että on olemassa ympäristöystävällisesti, halvalla ja ilman tukiaisia tapahtuva sähköntuotanto, sekä se että sähkö on loppukäyttäjälle edullista. Sähkö on nimittäin nykyään välttämättömyyshyödyke.

Valtiovallan täytyy:

1. Antaa niin paljon ydinvoiman rakentamislupia kuin on halukkaita rakentajia;

2. Antaa sähkömarkkinoilla normaalin kilpailun toimia vapaasti - lopettaa kaikki tukiaiset missään muodossa esimerkiksi tuulivoimalle, jne.;

3. Poistaa sähkövero välttämättömyyshyödykkeeltä sähkö.

Jouko Koskinen

Näinhän se on nähtävä - ihminen on kuitenkin sopeutumisen mestari jos/kun on pakko. Viherhörhöjen luukkupopulankin keskellä voi elää siedettävästi.

"Ennen koiralta kusi loppuu kuin meiltä konstit".

CHP -laitos toimii vielä silloinkin kun tuulimyllyt seisovat siipirikkoina - aurinkokennokentät kasvavat heinää ja pajukkoa.

Micro CHP Alankomaissa:
http://web.sdu.dk/bio/micro_chp_nl/pres/04_Henri_G...

Briteissä ylijäämäsähkö voidaan myydä valtaverkkoon - on siisti ja tyylikäs, toimii tosin vain kaasulla. Katso kuva:
http://www.chpa.co.uk/micro-chp_190.html

Myös Saksassa paljon käytetty. Siellä kaasuverkko on melko kattava taajamissa.

Toimituksen poiminnat